Ti kjemper måtte falle

2015-05 150 årringer

155 årringer – hva har denne kjempen opplevd der den har stått tett bak kirkestallen? Det er litt vemodig å se den falle, men den måtte vike for at stallen skal kunne bevares.

De ti granene som ble plantet omtrent samtidig med at Østre Aker kirke og kirkestallen ble bygget tok for mye plass. Noen av dem sto så tett inntil veggen at den bulet innover.

Trefellerne fra Atlas trefelling har gjort en kjempejobb. Det var fascinerende å se hvordan en av dem klatret høyt opp i trærne med motorsaga dinglende i beltet. Først ble noen grener kuttet, så gikk toppen. Det samme ble gjort noen meter lenger ned, før resten ble felt på tradisjonelt vis.

Grener og kvister ble så malt opp i fliskutteren og skal bli til jord igjen der trærne sto. Stokkene ble hentet frem med en liten traktor og kjøres bort.

Det er blitt så merkelig lyst rundt stallen. Noen forvirrede troster flyr rundt på leting etter nye steder å finne ly. Dem er det heldigvis mange av i de andre store trærne på kirkegården.

Så jobber vi nå med å få restaureringsprosessen i gang. Drømmen er å kunne åpne stalldørene til et koselig julemarked i desember 2016.

Her er flere bilder:

Enda ruver granene

Enda ruver granene

Tarzan med motorsag

Tarzan med motorsag

litt for intim kontakt mellom tre og vegg

Litt for intim kontakt mellom tre og vegg

Grener kuttes til flis

Grener kuttes til flis

Som om stallen puster litt friere

Som om stallen puster litt friere

Opprydding

Opprydding